Banner Liffe Brez Logotov

Pogled v prihodnost AV industrije po pandemiji

Datum dogodka 17.11. 2020  −  17.11. 2020 • 15:30
VstopninaBrezplačno

Filmska industrija se je s korenitimi spremembami soočala že pred koronakrizo, ta pa je proces preobrazbe samo pospešila. Kakšni bodo ključni izzivi sektorja na področju AV produkcije, distribucije in promocije v prihodnjih treh do petih letih? Kako povezovanje kinematografov in platform videa na zahtevo odpira nove načine navezovanja stikov z občinstvi?

Strokovno srečanje v organizaciji Motovile (Centra Ustvarjalna Evropa) in Art kino mreže Slovenije v okviru festivala LIFFe in v koprodukciji Centra za kreativnost ter s podporo Mestne občine Ljubljana in Slovenskega filmskega centra pogled usmerja v prihodnost industrije v luči posledic pandemije in novega programa EU Ustvarjalna Evropa.

Nostradamus Report – napoved AV prihodnosti

(13.00–14.00)

Kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti avdiovizualne industrije, tudi z vidika turbulentnih dogajanj v 2020? Pogled v prihodnost bo predstavila analitičarka in poznavalka AV trendov Johanna Koljonen, avtorica strokovnega poročila Nostradamus Report 2020, ki v naslednjih letih industriji napoveduje čas ustvarjalnega razcveta in tudi kaosa. V sodelovanju z najrazličnejšimi poznavalci in akterji svetovnega AV sektorja Johanna Koljonen vsako leto pripravi oris glavnih AV trendov in dogajanja v naslednjih petih letih: Nostradamus Report je mednarodna pobuda za spremljanje in analizo sprememb v AV industriji ter napovedovanje njene bližnje prihodnosti. Poročilo nastaja že sedem let pod okriljem filmskega festivala v Göteborgu, tudi s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope.

Udeležbo priporočamo širši strokovni javnosti, ki jo zanima splošen pogled na prihodnost AV sektorja z vidika mednarodne poznavalke področja.

Povezovanje kinematografov in spletnih platform za dostop do občinstev

(14.10–15.30)

V času zaprtja kinematografov zaradi pandemije se je po Evropi pojavila vrsta iniciativ, ki so filmski program iz kinematografov preselile na splet in s tem omogočile lažje preživetje prikazovalskega sektorja, gledalcem pa olajšale dostop do kakovostnega filmskega programa. Predstavili bomo nekaj tovrstnih pobud in njihov vpliv na med- in pokoronsko delovanje kinematografov v različnih državah, hkrati pa bomo poskušali najti odgovor na vprašanje, kakšno bo njihovo mesto v filmski ekonomiji naslednjih nekaj let.

Udeležbo priporočamo prikazovalcem, ponudnikom vsebin, predstavnikom AV promocije in distribucije kot tudi ustvarjalcem AV vsebin, ki se zavedajo, da se navade občinstev spreminjajo in ključno vplivajo na trende v industriji.

KAJ

Spletno srečanje

KDAJ

17. nov. 2020, 13.00–15.30

PRIJAVE do

torek, 17. nov, 13.00

Spletno srečanje bo potekalo v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Dogodek je del ciklusa treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev v okviru serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM). Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Dogodek sofinancirata tudi Mestna občina Ljubljana in Slovenski filmski center.

Partnerji dogodka: 

Logoti Brez M

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1