Trigger 2024 Save The Date Update2

Priložnosti financiranja kulturnega sodelovanja v jugovzhodni Evropi

Datum dogodka 16.03. 2024 • 11:30  −  16.03. 2024 • 14:00
VstopninaBrezplačno

V sodelovanju s predstavitveno platformo slovenskih neodvisnih scenskih umetnosti TRIGGER in IETM Caravan vas Motovila (CED Slovenija) 16. marca vabi v Cukrarno (Ljubljana) na predstavitev in odprto razpravo Priložnosti financiranja kulturnega sodelovanja v jugovzhodni Evropi. Predstavljene bodo priložnosti za mednarodno mobilnost in viri financiranja v sektorju uprizoritvenih umetnosti v jugovzhodni Evropi.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Kdaj

Sobota, 16. marec, 11.30-14.00

Kje

Cukrarna, Ljubljana

Prijave do

21. februarja prek spletnega obrazca

Na razpravi bodo predstavniki različnih organizacij predstavili sheme financiranja, na srečanju pa boste izvedeli tudi, kje najti ustrezne informacije in kateri so aktualni regionalni izzivi pri čezmejnem sodelovanju v sektorju uprizoritvenih umetnosti.

Gostje panela bodo: Ása Richardsdóttir, predsednica Perform Europe in generalna sekretarka IETM, Marijana Jurčević, Fundacija Kultura Nova, višja strokovna sodelavka, Fanchon Lefevre, Culture Moves Europe, Goethe-Institut Bruselj (Culture Moves Europe), Florent Mehmeti, Gledališče ODA, ustanovitelj in direktor, Mateja Lazar, Motovila / CED Slovenija, direktorica, Tanja Gavrilović, koordinatorka programa Teatroskop / Francoski inštitut Beograd in Caroline Sotta, kulturna atašejka in koordinatorka programa na Francoskem inštitutu Beograd in koordinatorka programa Teatroskop. Moderira: Tanja Kos, Motovila.


Platforma TRIGGER predstavlja platformo za sodobne uprizoritvene prakse, ki jo Gledališče Glej razvija skupaj z Momentom, Slovenskim mladinskim gledališčem in Zavodom Maska (program Nove pošte), Mestom žensk, Pekinpahom, Bunkerjem in Motovilo. Namenjena je krepitvi kompetenc neodvisnih producentov in umetnikov s poudarkom na internacionalizaciji in mednarodnih povezavah.

Novost 5. edicije platforme TRIGGER, ki bo potekala med 14. in 17. marcem v Mariboru in Ljubljani, je sodelovanju z IETM Caravan, strokovna ekskurzija mreže IETM, ki je namenjena spoznavanju kontekstov sodobnih uprizoritvenih umetnosti v določenem mestu, regiji ali državi. Glavni cilj “karavane” je mednarodnim udeležencem ponuditi priložnost, da odkrijejo uprizoritveno umetnost države gostiteljice in se povežejo z lokalnimi profesionalci. Mreža IETM predstavlja eno najstarejših in največjih mednarodnih kulturnih mrež, ki združuje več kot 500 organizacij in posameznih strokovnjakov z globalnim delovanjem v sodobnih uprizoritvenih umetnostih.

V duhu Karavane se bo letošnja edicija platforme Trigger osredotočala na reinterpretacije lokalne zgodovine in konteksta ob primerjavi z globalnimi pripovedmi. Lokalne prakse sodobnih uprizoritvenih umetnosti bomo poskušali umestiti v družbeno-politično dediščino nekdanje Jugoslavije.

Dogodek organizira Gledališče Glej in IETM v sodelovanju z Motovilo. Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

PRIJAVE NA DOGODEK

Obvezne so spletne prijave (glej obrazec spodaj). Dogodek poteka v sklopu diskurzivnih vsebin IETM Caravan in plafrome TRIGGER registracija pa vam kot lokalnemu udeležencu zagotovi možnost udeležbe na vseh diskurzivnih dogodkih v sklopu IETM Carvane. Kot lokalni udeleženec se lahko registrirate na na povezavi TUKAJ do četrtka 21. februarja. Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnostni izvedbi srečanja.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije o dogodku: info[at]ced-slovenia.eu.
Za več o TRIGGER in IETM Caravan pišite na info[at]glej.si.

Kje bo dogodek?

Motovilin seminar na TRIGGER & IETM Caravan

Cukrarna Gallery, Poljanski nasip, Ljubljana, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1