Trigger 2024 Save The Date Update2

Mobilnost in kulturno sodelovanje v jugovzhodni Evropi

Datum dogodka 16.03. 2024 • 11:30  −  16.03. 2024 • 14:00
VstopninaBrezplačno

V sodelovanju s predstavitveno platformo slovenskih neodvisnih scenskih umetnosti TRIGGER in IETM Caravan vas Motovila (CED Slovenija) 16. marca vabi v Cukrarno (Ljubljana) na predstavitev in odprto razpravo Mobilnost in kulturno sodelovanje v jugovzhodni Evropi. Predstavljene bodo priložnosti za mednarodno mobilnost in viri financiranja v sektorju uprizoritvenih umetnosti v jugovzhodni Evropi. Na razpravi bodo predstavniki različnih organizacij predstavili sheme financiranja, na srečanju pa boste izvedeli tudi, kje najti ustrezne informacije in kateri so aktualni regionalni izzivi pri čezmejnem sodelovanju v sektorju uprizoritvenih umetnosti.

Dogodek v angleškem jeziku poteka v sklopu diskurzivnih vsebin IETM Caravan in plafrome TRIGGER registracija pa vam kot lokalnemu udeležencu zagotovi možnost udeležbe na vseh diskurzivnih dogodkih v sklopu IETM Carvane. Kot lokalni udeleženec se lahko registrirate na na povezavi TUKAJ do četrtka 21. februarja.

Kdaj

Sobota, 16. marec, 11.30-14.00

Kje

Cukrarna, Ljubljana

Prijave do

21. februarja prek spletnega obrazca

Gostje panela bodo: Ása Richardsdóttir, predsednica Perform Europe in generalna sekretarka IETM, Marijana Jurčević, Fundacija Kultura Nova, Fanchon Lefevre, Culture Moves Europe, Goethe-Institut Bruselj, Florent Mehmeti, Gledališče ODA, ustanovitelj in direktor, Mateja Lazar, Motovila / CED Slovenija, direktorica, Tanja Gavrilović, Teatroskop, Francoski inštitut Beograd (tbc). Moderira: Tanja Kos, Motovila.


Platforma TRIGGER predstavlja platformo za sodobne uprizoritvene prakse, ki jo Gledališče Glej razvija skupaj z Momentom, Slovenskim mladinskim gledališčem in Zavodom Maska (program Nove pošte), Mestom žensk, Pekinpahom, Bunkerjem in Motovilo. Namenjena je krepitvi kompetenc neodvisnih producentov in umetnikov s poudarkom na internacionalizaciji in mednarodnih povezavah.

Novost 5. edicije platforme TRIGGER, ki bo potekala med 14. in 17. marcem v Mariboru in Ljubljani, je sodelovanju z IETM Caravan, strokovna ekskurzija mreže IETM, ki je namenjena spoznavanju kontekstov sodobnih uprizoritvenih umetnosti v določenem mestu, regiji ali državi. Glavni cilj “karavane” je mednarodnim udeležencem ponuditi priložnost, da odkrijejo uprizoritveno umetnost države gostiteljice in se povežejo z lokalnimi profesionalci. Mreža IETM predstavlja eno najstarejših in največjih mednarodnih kulturnih mrež, ki združuje več kot 500 organizacij in posameznih strokovnjakov z globalnim delovanjem v sodobnih uprizoritvenih umetnostih.

V duhu Karavane se bo letošnja edicija platforme Trigger osredotočala na reinterpretacije lokalne zgodovine in konteksta ob primerjavi z globalnimi pripovedmi. Lokalne prakse sodobnih uprizoritvenih umetnosti bomo poskušali umestiti v družbeno-politično dediščino nekdanje Jugoslavije.

Dogodek organizira Gledališče Glej in IETM v sodelovanju z Motovilo. Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa.

PRIJAVE NA DOGODEK

Obvezne so spletne prijave (glej obrazec spodaj). Dogodek poteka v sklopu diskurzivnih vsebin IETM Caravan in plafrome TRIGGER registracija pa vam kot lokalnemu udeležencu zagotovi možnost udeležbe na vseh diskurzivnih dogodkih v sklopu IETM Carvane. Kot lokalni udeleženec se lahko registrirate na na povezavi TUKAJ do četrtka 21. februarja. Vljudno prosimo za odgovorne prijave, s čimer boste pripomogli k trajnostni izvedbi srečanja.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije o dogodku: info[at]ced-slovenia.eu.
Za več o TRIGGER in IETM Caravan pišite na info[at]glej.si.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1