Motovilin Idejni laboratorij

Datum dogodka 26.09. 2017 • 09:00  −  26.09. 2017 • 15:30
VstopninaPlačljivo

Vabljeni na delavnico ustvarjalnega pristopa h kulturnim projektom. V Kreativnem centru Poligon (Ljubljana) vas z ustvarjalnim prebliskom do projektne ideje pripeljeta vodilna litovska področna stratega Tomas Ramanauskas in Kristupas Sabolius. Dobra popotnica tudi za pripravo vloge za razpise Ustvarjalna Evropa!

Kdo in kaj?

Vodilni litovski tandem, Tomas Ramanauskas in Kristupas Sabolius, teoretika in ustvarjalca s področja strateškega komuniciranja, filma in raziskovanja domišljije. Preučujeta univerzalne primere ne glede na nacionalni kontekst, specifično okolje ali občinstvo. S preprostim, a rafiniranim pristopom k ustvarjalnosti, ki sproži domišljijo, do takojšnjega učinka za raznovrstno publiko.

 Na delavnici se NE bomo učili pisati projekta.

Na delavnici se bomo UČILI resnično ustvarjalnega pristopa k oblikovanju ideje in koncepta projekta:
– Kako uporabiti ustvarjalnost v praksi?
– Kako uporabiti različne tehnike in ustvarjalne pristope k oblikovanju ideje in koncepta projekta?
– Kako poslušati publiko in pritegniti pozornost?
– Kako digitalno komunicirati in nagovoriti internetno generacijo?
– Kako idejo udejanjiti?
– Kako spodbujati in vzdrževati ustvarjalno razmišljanje?
Vse to, podkrepljeno s konkretnimi primeri.

Kje in kdaj?

Delavnica bo potekala v Ljubljani, v torek, 26. septembra 2017 v Kreativnem centru Poligon.

Za koga?

Idejni laboratorij je namenjen predstavnikom organizacij iz kulturnih, avdiovizualnih in ustvarjalnih sektorjev, ki želijo izboljšati ustvarjalni proces in veščine oblikovanja projektnih idej. Delavnica bo v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Rok za prijavo udeležbe in kotizacija

Število mest na delavnici je omejeno! Prijave zbiramo do petka, 22. septembra 2017, do 12. ure prek spletne prijave (glej spodaj).
Kotizacija za delavnico znaša 80 EUR in vključuje stroške organizacije, gradivo, pogostitev in potrdilo o udeležbi. Kotizacijo se poravna pred delavnico in najkasneje do petka, 22. septembra 2017 s plačilom prek TRR.

Dodatne informacije na info@ced-slovenia.eu.

O predavateljih

Tomas Ramanauskas je največkrat nagrajeni litovski kreativni direktor z več kot deset let izkušenj v oglaševanju. Vodi oglaševalsko agencijo New!, kjer z ekipo 40 sodelavcev vodi različne mednarodne projekte. Bil je kreativni direktor na MTV Baltic, ustanovil je neodvisni kinematograf in trenutno ustvarja kar pri dveh debitantskih filmih.

Junija letos je na primer predaval na litovskem oglaševalskem festivalu Adrenalinas in instituciji “Penketai”, 24. avgusta 2017 pa bo o ustvarjalnosti predaval na »Baltic Summit«, ki ga organizira eno vodilnih baltskih pravnih podjetij Sorainen Law firm.

Kristupas Sabolius, pisatelj, mislec in izredni profesor filozofije na Univerzi v Vilni, ki objavlja knjige in besedila s področja filozofije. Je so-scenarist enega najuspešnejših litovskih filmov The Gambler / Losejas, ki je leta 2015 kandidiral za tujejezičnega oskarja. Trenutno sodeluje pri ustvarjanju novega filma z mednarodno priznanimi producenti in s sodobnimi umetniki in režiserji po vsem svetu.
Junija je na primer predaval na Contemporary Art Centre v Vilni (Matter and Imagination, Conference of Hybrid Practices). 1. in 2. septembra 2017 bo imel predavanje The Future of Humanity: Rediscovering the Power of Imagination v okviru Night of Philosophy in Helsinki. Nekaj dni pred delavnico v Ljubljani, 21. in 22. septembra, bo na Jesus College (Cambridge, VB) sodeloval na okrogli mizi Machine Imagination and the Humanities, ki ga gostita John Cornwell (Director Science & Human Dimension Project, Jesus College) in Demis Hassabis (CEO of DeepMind Google).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1