Filmmarketingillustrated Audience Photokatjagoljat

Motovila spodbuja mednarodne koprodukcije na FSF

Datum dogodka 18.09. 2019  −  20.09. 2019
VstopninaBrezplačno

Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma v Portorožu organizira pitching usposabljanje za producente, ki želijo razvijati slovensko-italijanske koprodukcije. Mednarodni svetovalec za avdiovizualne vsebine in MEDIA tutor Alejandro de la Fuente (MAIA Workshops) bo 18. septembra izbranim producentom pomagal pri zasnovi učinkovitih prodajnih predstavitev.

V Avditoriju Portorož (Zelena dvorana) bodo za zainteresirano javnost 19. in 20. septembra od 9.30 potekale predstavitve (pitchingi) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji.


Delavnica za producente s koprodukcijami med Slovenijo in Italijo

Usposabljanje je namenjeno filmskim producentom, ki želijo predstaviti svoje projekte na osrednjem dogodku letošnjega strokovnega programa FSF – koprodukcijskem srečanju Fokus: Italija.

Udeleženci delavnice zaprtega tipa bodo ob pomoči Alejandra de la Fuenteja obrusili in izboljšali način predstavitve svojih projektov v nastajanju. Delavnica bo potekala 18. septembra 2019 med 14. in 16. uro v Avditoriju Portorož, pred koprodukcijskim srečanjem. Sodelujoči italijanski in slovenski producenti so že izbrani; prijave so bile zaključene 29. julija 2019.

Predstavitve (pitching) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji

V Avditoriju Portorož (Zelena dvorana) bodo za zainteresirano javnost 19. in 20. septembra od 9.30 potekale predstavitve (pitchingi) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji. Predstavitve bo moderiral Alejandro de la Fuente. Koprodukcijsko srečanje je namenjeno ciljanemu spodbujanju sodelovanja med Slovenijo in Italijo. Tam se bodo namreč podrobneje predstavile pomembnejše italijanske inštitucije, ki imajo vzpostavljen sistem podpor za filmsko produkcijo in kulturne izmenjave. V Portorožu bodo Ministrstvo za kulturno dediščino in kulturno dejavnost MIBAC, Nacionalno združenje za kinematografsko in avdiovizualno industrijo ANICA, regionalni skladi, Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani in Italijanska trgovinska agencija Slovenija.

O predavatelju

Alejandro De La Fuente Motovila FsfAlejandro de la Fuente je mednarodno uveljavljeni scenarist in svetovalec ter ustanovitelj producentske hiše Atacama Film (2004). Delal je za več mednarodnih podjetij, bil je vodja odkupov za Canal+ iz Čila, svetovalec na področju marketinga za Pearson Television International iz Velike Britanije in sodeloval pri izboru filmskih projektov za Sideral Productions iz Francije. V zadnjih desetih letih je napisal več sinopsisov dokumentarnih filmov, ki so jih predvajali v mnogih evropskih državah. Med drugim dela tudi kot svetovalec za scenarije na belgijskih, italijanskih in kosovskih projektih. Bil je tudi mentor v Italijansko-brazilskem razvojnem skladu, leta 2017 je vodil usposabljanje Eastweek Pitchback Session na tržaškem koprodukcijskem srečanju When East Meets West. Trenutno sodeluje z mednarodnim programom MAIA Workshops.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1