Info dan »Ustvarjalna Evropa gre na Sever«

Datum dogodka 27.09. 2017 • 09:30  −  27.09. 2017 • 13:30
VstopninaBrezplačno

Pisarni CED iz Švedske in Litve pripotujeta v Slovenijo, da z združenimi močmi odgovorimo na vsa vprašanja o aktualnem razpisu Kultura za projekte sodelovanja za leto 2018. In zraven izvemo še, kako se mednarodno sodelovanje spodbuja na Severu.

Tokrat se nam bosta pridružili Elin Rosenström (CED Švedska / Swedish Arts Council) in Egle Deltuvaite (CED Litva / Lithuanian Culture Institute). Izvedeli boste vse o aktualnem razpisu Kultura za projekte sodelovanja 2018, gostji pa bosta predstavili tudi programe, s katerimi se v Litvi in na Švedskem spodbuja mednarodno sodelovanje v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih in do katerih lahko dostopajo tudi slovenski izvajalci.

Swedish Arts Grants Committee je vladna agencija, ki podpira in promovira mednarodno sodelovanje na področju vizualnih umetnosti, oblikovanja, glasbe, plesa, gledališča in filma. Kar nas je maja letos navdušilo v Madridu, boste konec septembra slišali v Ljubljani. Predstavljeni bodo mednarodni programi, npr. Iaspis (vizualne umetnosti, oblikovanje, arhitektura in obrt), International Dance Programme (ples), International Music Programme (glasba; v fokusu trenutno skladatelji), Swedish Literature Exchange (literatura).

Več o Swedish Arts Grants Committe: https://www.konstnarsnamnden.se/default.aspx?id=11309

 

Lithuanian Culture Institute je državna institucija, ki jo je ustanovilo Ministrstvo za kulturo Republike Litve. Promovira litovsko kulturo v tujini in Litvo predstavlja svetu skozi kulturo. Organizira in koordinira številne mednarodne kulturne programe in izmenjave, tudi za založnike in prevajalce, promovira litovsko literaturo ter bdi nad knjižnim sejmom v Vilni. Ali ste vedeli, da ima ena od sveže podprtih trinajstih platform s podporo Ustvarjalne Evrope sedež v Litvi? Na zadnjem razpisu za evropske platforme je namreč uspelo organizaciji Viesoji Istaiga Kauno Bienale s platformo Magic Carpets, v okviru katere bodo podpirali sodobno umetniško produkcijo.

Več o Lithuanian Culture Institute: http://lithuanianculture.lt/

Po vnaprejšnjem dogovoru je možno tudi osebno srečanje in svetovanje z Elin Rosenström (CED Švedska) in Egle Deltuvaite (CED Litva). Pišite nam na info@ced-slovenia.eu do petka, 22. septembra 2017, zlasti če imate ali iščete partnerje v teh državah.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1