Banner Rebecca Day

Filmski posel: kako ohraniti zdrav pristop v razvoju filmske kariere

Datum dogodka 16.11. 2022 • 10:30  −  16.11. 2022 • 12:30
VstopninaBrezplačno

Motovila v okviru 33. edicije festivala Liffe 16. novembra med 10.30 in 12.30 vabi na delavnico s psihoterapevtko in filmsko producentko Rebecco Day.
Delo v filmskem sektorju pogosto vključuje tveganja za čustvene in osebne krize. Čeprav včasih v javnosti zaznan kot glamurozen, filmski posel je v realnosti stresen: negotovost zaposlitev, nizke plače, izgorelost, soočanje z zavračanjem, intenzivna in dolga obdobja snemanja stran od družine in prijateljev. Navedene težave so le vrh ledene gore.

Prijave so obvezne prek spletnega obrazca TUKAJ, in sicer do zapolnitve mest oz. najkasneje do 11. novembra do 17.00. Število prostih mest je omejeno.
Brez vstopnine. V angleškem jeziku.

Kdaj

Sreda, 16. nov., 10.30–12.30

Kje

Cankarjev dom Ljubljana, dvorana Lili Novy

Prijava do

zapolnitve prostih mest oz. 11. nov.

PROGRAM

Na delavnici bo Rebecca Day (Film In Mind, UK) skozi pogovor filmske ustvarjalke in ustvarjalce povabila k premisleku o premalo obravnavanih vprašanjih, povezanih z duševnim zdravjem v filmski industriji. Predlagala bo načine, kako ohraniti sebe in člane svoje ekipe zdrave in prizemljene.

Delavnica je namenjena različnim profilom sodelavk in sodelavcev v produkciji filmov, organizaciji filmskih dogodkov in drugih sorodnih področjih.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Več informacij: info@motovila.si

Dogodek je del strokovnega programa 33. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe, ki se bo odvil med 9. in 20. novembrom.

O predavateljici

Rebecca Day je psihoterapevtka in producentka dokumentarnih filmov. Iz zavedanja o pomenu duševnega zdravja v produkciji dokumentarnih filmov, v kateri je dejavna sama, je 2018 ustanovila Film In Mind, podjetje za svetovanje in terapevtsko pomoč, in na ta način združila svoji dve strasti.
Desetletje prej je Rebecca filmsko kariero začela pri Škotskem inštitutu za dokumentarni film, kjer je razvila in producirala več kratkih in celovečernih dokumentarnih filmov ter sodelovala pri snovanju inovativnih (impact) kampanj za vključevanje občinstev. Njen najnovejši film Becoming AnimaI (režiserjev Emme Davie in Petra Mettlerja) o človekovem odnosu do narave je bil leta 2018 predvajan na CPH:DOX in se prikazuje po vsem svetu. Trenutno producira celovečerni dokumentarec Silent Men nagrajenega režiserja Duncana Cowlesa o duševnem zdravju moških.
Zahvaljujoč šolanju na področju psihoterapije, ki se osredotoča na človeka, se je Rebecca naučila dajati prednost lastnemu duševnemu zdravju, da bi lahko svojim strankam v terapiji nudila moč in podporo, ki ju potrebujejo. Med poklicnim usposabljanjem jo je namreč presenetila dvojnost njenih vlog producentke in terapevtke. Ta ambivalentnost jo je spodbudila k raziskovanju, kako lahko strategije spoprijemanja s tveganji, ki se jih je učila kot terapevtka, uporabi pri delu filmske producentke. Pri delu s strankami (bodisi skozi usposabljanja, individualne terapija ali svetovanja) se zato Rebecca opira na lasten vpogled v značilnosti obeh panog, da ustvari varno in odprto okolje za iskanje novih načinov del(ovanj)a – okolje, ki sprejema tudi naše ranljive plati.

Prijave so obvezne prek spletnega obrazca (spodaj), in sicer do zapolnitve mest oz. najkasneje do 11. novembra do 17.00. Število prostih mest je omejeno.

Kje bo delavnica?

Cankarjev dom, dvorana Lili Novy

Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana, Slovenija

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1