Delavnica za razvijalce videoiger

Datum dogodka 02.02. 2016 • 18:00  −  02.02. 2016 • 19:30
VstopninaBrezplačno

V torek, 2. februarja, CED Slovenija v sodelovanju z združenjem Games Slovenia organizira informativni seminar za razvijalce videoiger pred prihajajočim rokom za prijave na MEDIA razpis za podporo razvoju koncepta ali prototipa videoiger, ki se izteka 3. marca 2016 opoldne.

NAMEN PODPORE IN UPRAVIČENI PRIJAVITELJI

Podpora programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA za razvoj koncepta ali prototipa videoigre je na voljo neodvisnim evropskim produkcijskim podjetjem na področju videoiger, ki so registrirana vsaj eno leto, imajo pretekle izkušnje pri produkciji in komercialnem razširjanju pripovedne videoigre in trenutno razvijajo koncept ali prototip nove videoigre s poudarjenim mednarodnim distribucijskim potencialom in, obvezno, tim. in-game storytelling dimenzijo.

V okviru razpisanih 2,6 mio EUR letošnjega razpisa razvijalci lahko kanididrajo za največ 50 % razvojnih stroškov, in sicer v zneskih od 10 000 EUR do 150 000 EUR.

Razvijalci videoiger (torej podjetja, ne individualne osebe), ki zadovoljujejo omenjene pogoje, so upravičeni do prijave na aktualni razpis za podporo na prihajajočem roku 3. marca 2016 ob 12:00.

Delavnica

CED Slovenija in združenje Games Slovenia zato vse zainteresirane vabimo k prijavi na informativni seminar, kjer bo Sabina Briški, vodja za podprogram MEDIA pri Centru Ustvarjalna Evropa, podrobno razložila namen razpisa in postopek prijave, dotaknili pa se bomo tudi primerov uspešnih videoiger, med njimi tudi slovenske (glej spodaj).

USPEŠNI PRIJAVITELJI
Podjetje MediaAtlas je prvi slovenski razvijalec videoiger, ki je kadarkoli uspešno kandidiral na MEDIA razpisu za podporo razvoju videoigre – na lanskem razpisu so prijeli 24 000 EUR za razvoj videoigre Maenas Down(glej koncept videoigre) in tako postali eden od le dveh uspešnih prijaviteljev iz 19 MEDIA držav z nizko avdiovizualno zmogljivostjo!

LOKACIJA IN URA
Informativni seminar CED Slovenija bo potekal v torek, 2. februarja med 17.00 in 18.30 v Kristalni palačiBTC v Ljubljani (Šmartinska 152, 8. nadstropje), sledili pa mu bodo predstavitev možnosti financiranj razvijalskih studiev in vaje za pitching ter druženje v organizaciji Games Slovenia.

PRIJAVE
Obvezne so vnaprejšnje prijave prek sistema Eventbrite IN na e-mail sabina.briski@ced-slovenia.eu najkasneje do ponedeljka, 1. februarja do 17.00 ure.

POMEMBNO: Resne prijavitelje prosimo, ob prijavi obvezno navedejo svoje pretekle izkušnje pri produkciji in komercialnem razširjanju referenčne videoigre in kratek sinopsis nove videoigre, ki bo predmet prijave na razpis. Pretekle izkušnje in projekt pa niso pogoj za udeležbo na seminarju.

Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1