Baltic Sea Docs

Baltic Sea Docs: Razvoj dokumentarnih TV serij

Datum dogodka 02.09. 2020 • 14:30  −  02.09. 2020 • 18:30
VstopninaBrezplačno

Motovila v sodelovanju s festivalom DOKUDOC vabi na spletno predavanje finske producentke Eline Pohjola (Citizen Jane Productions), ki ga v okviru mednarodnega koprodukcijskega foruma Baltic Sea Docs organizira Center Ustvarjala Evropa Latvija. Dostop do predavanja smo omogočili z namenom spodbujanja razvoja dokumentarnih TV serij v Sloveniji in priložnosti, ki jih ponuja Baltic Sea Docs.

Baltic Sea Docs je MEDIA podprti mednarodni koprodukcijski forum za ustvarjalce dokumentarnih filmov. Foruma se vsako leto udeleži več kot 100 filmskih ustvarjalcev iz Baltika ter Vzhodne in Srednje Evrope.

KAJ in KDAJ

Spletno predavanje, 2. sept., 14:30–18:30

PRIJAVE

Zbira CED Latvija (povezava spodaj)

PROMOVIRAMO

Projekt From Sevnica to the White House?

Poleg koprodukcijskega srečanja na Baltic Sea Docs so udeležencem na voljo različni strokovni seminarji in delavnice. Center Ustvarjalna Evropa Latvija organizira spletno delavnico, ki se bo osredotočila na razvoj dokumentarnih TV serij. Predavala bo izkušena finska producentka Elina Pohjola iz produkcijske hiše Citizen Jane Productions. Predstavila bo primera dveh finskih dokumentarnih TV serij: Maiden of the Lake (2019) in Eva (2019).

Program spletnega dogodka

14:30–15:45 Študija primera Maiden of the Lake: od nastanka ideje do distribucije
15:45–16:00 Odmor
17:00–18:15 Študija primera Eva: od nastanka ideje do distribucije

PRIJAVE:

Prijave zbira CED Latvija prek spletne povezave tukaj.

Partnerji dogodka: 

Partnerji Dogodka
Dogodek je namenjen tudi povezovanju mednarodnega festivala dokumentarnega filma DOKUDOC iz Maribora z Baltic Sea Docs.

What Happens In SevnicaAli ste vedeli, da sta se na edicijo Baltic Sea Docs 2018 prijavila in bila izbrana tudi predstavnika slovenske produkcijske hiše Avi Film, Tanja Gruden in Jurij Gruden s projektom From Sevnica to the White House?

Projekt je trenutno v fazi produkcije. Več o projektu in kaj je Tanji in Juriju prinesla udeležba na Baltic Sea Docs preverite tukaj.

 

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1