Avtorska Pravica Je Premozenje Foto Kud Trivia

Avtorska pravica je premoženje

Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki deluje v okviru KUD Trivia, je pripravil podkast z naslovom “Avtorska pravica je premoženje”, ki naslavlja aktualne teme, s katerimi se pogosto srečujejo ustvarjalci avtorskih del.

Odvetnica Urša Chitrakar se v podkastu pogovarja z urednico Novičnika Marijo Mojca Pungerčar. Pojasnila je, na kaj moramo biti pozorni, ko s pogodbo prenašamo avtorske pravice na naročnike, ali je možno za nazaj še kaj popraviti, kaj je in kaj ni avtorsko delo, kdaj govorimo o plagiatu, ali je dobro avtorsko delo zaščititi in kakšno vlogo imajo pri tem kolektivne organizacije. Pri svojem delu se Urša Chitrakar namreč pogosto ukvarja z avtorskimi pravicami in intelektualno lastnino.

Namen podkasta je pomagati avtorjem, med katerimi so tudi samozaposleni ustvarjalci v kulturi, do bolj urejenih razmerij z naročniki in do boljšega razumevanja avtorstva.

Povezava na podkast “Avtorska pravica je premoženje” (53´52 min).

Foto Medard Kržišnik (zajem zaslona), arhiv KUD Trivia: Marija Mojca Pungerčar in Urša Chitrakar v pogovoru o avtorskih pravicah.

Podkast “Avtorska pravica je premoženje” je del projekta projekta Krepitev kompetenc samozaposlenih v kulturi s podporo Ministrstva za kulturo.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1