Razpisi Motovila

Aktualni razpisi za novičarske medije

Evropska komisija je objavila tri razpise za novičarske medije (NEWS media) za podporo medijskim tehnologijam, čezmejnemu sodelovanju in dostopu državljanov do informacij v skupni vrednosti 16,5 milijona evrov.

Evropska medijska vozlišča – 2023 za projekte, ki vzpostavljajo ali širijo medijska središča (kot so tiskovne hiše), da bi Evropejcem in Evropejkam zagotovile kakovostne vsebine o evropskih zadevah v številnih jezikih. Rok prijave: 25. september.

Državljani, ki se soočajo z evropskim televizijskim portalom in portalom za video noviceCilj pilotnega projekta je prispevati k večji avtonomiji Unije na področju medijev, obravnavati te tehnološke izzive ter pomagati državljanom in medijskim delavcem zagotoviti informativne vsebine, ki so pomembne za državljane. Rok prijave: 30. september.

Evropske medijske platforme – 2023 za vzpostavitev projektov evropskih medijskih platform, katerih cilj je izboljšati dostop državljanov EU do zaupanja vrednih informacij po vsej Evropski uniji. Rok prijave: 18. oktober.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1