KruŠČe Creative Center KolaŽ

Upravljalec: Studio za raziskavo umetnosti igre / Društvo za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče

Področje: izobraževanje; uprizoritvene umetnosti; intermedijske umetnosti
Lokacija: Krušče, Cerknica
Namenjeno: umetnikom_cam
Trajanje: najmanj 1 teden

Opis: Ustvarjalni Center Krušče je umetniško posestvo na slovenskem podeželju, ki se razvija v majhno umetniško vas, kjer se umetnost ustvarja, deli in premišlja. Njegova misija je podpirati, negovati in zagotavljati prostor za kreacijo, raziskavo, edukacijo in rezidenco, ter spodbujati povezovanje med umetniki in ljudmi, ki so ustvarjalni v najširšem smislu in delujejo na različnih področjih. Ustvarjalni center Krušče je prostor srečevanja svetov in perspektiv, ki so redko ena ob drugi, prostor inter-disciplinarnih, inter-generacijskih, inter-lokalnih in inter-nacionalnih premoščanj. Njegove redne aktivnosti vključujejo tudi raziskavo in edukacijske programe na področju prihodrame in psihoterapije, kot tudi pedagogijo in druga področja dela s skupinami. Postaja pomemben in prepoznan prostor raziskave in refleksije ustvarjalnosti tako v Sloveniji kot v širšem mednarodnem prostoru. Rezidenca je družinam prijazna.

Kritje stroškov: bivanje, hrana, delovni prostor.

Infrastruktura: “Studio” je hiša, v kateri se nahaja studio. Nahaja se v pritličju, meri 6×10 m in se uporablja tudi kot prostor za nastopanje. Ima majhno knjižnico, ozvočenje, projektor in platno, možno je obešanja gledaliških luči. Poleg studia je majhna/čajna kuhinja z vso potrebno opremo za pripravo hrane in kopalnica. V zgornjem nadstropju je mansarda, v kateri se lahko udobno namestijo do štiri osebe. Ima veliko delovno mizo, visečo mrežo in domačo knjižnico. Hiša se ogreva s kaminom (lesene palete).

Več informacij na spletni strani; spremljajte FB @KrusceCreativeCenter.

[Foto: Studio za raziskavo umetnosti igre.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1