Onkrajhorizontov2017 Maribor Fototonepoljanec Motovila

Upravljalec: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Področje: AV in film; vizualne umetnosti; intermedijske umetnosti; sodobne, skupnostne umetnosti; uprizoritvene umetnosti; izobraževanje
Lokacija: Maribor
Namenjeno: vizualnim in interdisciplinarnim mednarodnim umetnikom_cam in umetnikom_cam.

Opis: S poudarkom na sodobnih vizualnih umetniških praksah, podpira predvsem družbeno angažirane, hibridne in eksperimentalne projekte ter projekte, ki se navezujejo na lokalni družbeni, kulturni, zgodovinski ali politični kontekst. V načinu delovanja se program nagiba k odpiranju ustvarjalnih procesov, negovanju dialoga in vzpostavljanju neposrednega stika z lokalnimi skupnostmi, prevpraševanja uveljavljenih predstavitev umetniških del in spodbujanju sodelovanja z lokalnimi umetniki in producenti.

Kritje stroškov: štipendija v višini 700 EUR, namestitev, stroški produkcije (do 300 EUR), drugo (produkcijska in strokovna pomoč kuratorjem, promocijska in organizacijska pomoč, izvedba predstavitvenega dogodka).

Infrastruktura: Dva studijska apartmaja (96 m2 in 76 m2) v starem mestnem jedru, vsak opremljen s kuhinjsko nišo, kopalnico in spalnim prostorom.

Več informacij tukaj.
[Foto Motovila, Tone Poljanec.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1