Založba Goga Rezidenca 1

Upravljalec: Založba Goga

Lokacija: Novo Mesto
Področje: literatura in knjige
Namenjeno: literarnim ustvarjalkam in ustvarjalcem, avtorjem, prevajalcem, literarnim agentom, urednikom in drugim akterjem s področja založništva
Trajanje: 1 mesec

Opis: Rezidenca je namenjena bivanju literarnih ustvarjalcev, kjer se lahko v miru posvečajo svojemu delu, spoznavajo slovensko literarno sceno ter se udeležujejo javnih nastopov. Založba Goga se posveča organizaciji literarnih rezidenc v Sloveniji in tujini od leta 2008. V tem času so vzpostavili stike s številnimi odličnimi literarnimi rezidencami kot so Passa Porta (Belgija), LCB (Nemčija), Ty Newydd (Wales), Arts Institute (Češka), Port Cetate (Romunija), Estonia Writers‘ Union House (Estonija), PEN BIH (Bosnia and Herzegovina), Krokodil (Srbija), Poeteka (Albanija) in številnimi drugimi. Sodeluje z organizacijo Traduki, ki preko svojega rezidenčnega programa, rezidentom omogoča kritje stroškov v rezidenci. Od leta 2014 je stanovanje v Novem mestu namenjeno tako tujim kot tudi domačim literarnim ustvarjalkam in ustvarjalcem.

Kritje stroškov: Rezidenčno bivanje je plačljivo, izjema so razpisi in sodelovanja, npr. s Traduki, kjer imajo rezidenti v celoti zagotovljeno financiranje.

Infrastruktura: Stanovanje se nahaja v starem mestnem jedru Novega mesta, nad knjigarno Goga, in meri 95 m² (kuhinja z dnevno sobo, spalnica, kopalnica). Brezplačen Wi-fi.

Več informacij tukaj.
[Foto: Založba Goga.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1