Air Domačija Prlenart

Upravljalec: Mojca Sfiligoj

Lokacija: Belo v Polhograjskem hribovju, Medvode
Področje: različne umetnostne zvrsti, humanizem, kulturni menedžment, izobraževanje
Namenjeno: domačim in tujim ustvarjalcem_kam
Trajanje: nekajdnevno ali tedensko bivanje

Opis: Domačija Pr’ Lenart leži v Polhograjskem hribovju in je razglašena za kulturni spomenik lokalnega pomena. Z različnimi umetniškimi projekti, kulturnimi in izobraževalnimi dejavnostmi odpira vrata, nagovarja lokalno in globalno skupnost. Domačija v zasebni lasti nudi nekajdnevno ali tedensko rezidenčno bivanje ali partnerstvo v projektih. Umetniška rezidenca na domačiji iz 16. stoletja je umeščena v preužitkarsko hiško in je namenjena tako domačim kot tujim ustvarjalcem. S svojim delovanjem želi spodbujati vsestransko sodelovanje, izmenjavo praks in ustvarjati kvalitetno kulturno ponudbo na podeželju. Umetniške rezidence se izvajajo v maju, juniju, septembru in oktobru.

Infrastruktura: Rezidenti imajo dostop do jedilnice, kuhinje, dveh spalnic z balkoni, kopalnice s straniščem in ločenega stranišča, če je umetnikov več. Kopalnica se nahaja v sosednji stavbi, 10 m od hiše. Obe spalnici imata 1 zakonsko posteljo in 1 enojno posteljo. Pred hišo na prostem stoji velika miza ob njej klopi. Dostop do hiše je mogoč z osebnim avtomobilom. Soseska je mirna, tiha in varna, v kraju ni trgovine z živili. Za organizacijo dogodkov, koncertov ali razstav je po predhodnem dogovoru mogoče uporabiti sosednje objekte (hiša, kašča ali kozolec). Prostor ni dostopen ljudem z omejeno mobilnostjo.

Več na FB @Domačija Pr’ Lenart.
[Foto: Mojca Sfiligoj.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1