Air Celeia

Upravljalec: Center sodobnih umetnosti Celje

Lokacija:
Celje
Področje: vizualne umetnosti
Namenjeno: mednarodnim umetnikom in kuratorjem
Trajanje: 2 meseca

Opis: Spodbuja razvoj in promocijo sodobnih umetniških in kuratorskih praks ter temelji na odprtem dialogu, izmenjavi in sodelovanju. Zasnovan je kot dvomesečna rezidenca, namenjena mednarodnim umetnikom in kuratorjem. Rezidenca nudi honorar, prostor in čas ter ostale strukturne pogoje za poglobljeno raziskavo, razvoj in realizacijo individualnih ali skupinskih projektov. Rezidente seznanja in povezuje z lokalnim in širšim umetniškim dogajanjem. Izbor poteka na podlagi odprtega razpisa in povabila.

Kritje stroškov: nastanitev, honorar, prostor, strukturne pogoje za poglobljeno raziskavo, razvoj in realizacijo individualnih ali skupinskih projektov.

Infrastruktura: Rezidenčno stanovanje (80 m²) se nahaja v starem mestnem jedru Celja znotraj Umetniške četrti in v neposredni bližini Centra sodobnih umetnosti. Stanovanje je opremljeno, ima dostop do brezžične povezave (Wi-Fi) in razpoložljivo parkirno mesto.

Več informacij tukaj.
[Foto Center sodobnih umetnosti Celje.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1