Elias 2069 Air

Upravljalec: ELIAS 2069

Lokacija: Mohorje, Velike Lašče
Področje: različne umetnostne zvrsti, izobraževanje in raziskave
Namenjeno: ustvarjalkam_cem in profesionalnim delavkam_cem v kulturi, raziskovalkam_cem skupnostnih ekonomij in naravnih načinov bivanja
Trajanje: kratke in daljše rezidence za posameznike in manjše skupine

Opis: Ustvarjalni laboratorij ELIAS 2069 se nahaja v neokrnjenem naravnem letovišču globoko v divjini južne Slovenije. Je prostor, ki generira nove načine skupnega in znanja prihodnosti kot odgovor – z umetnostjo, znanostjo, obrtjo, tehnologijo ali trajnostnim življenjem – na potrebe sedanjosti v njeni večplastni preobrazbi. Njegova misija je spodbujati vizionarsko zavest in več-dimenzionalno racionalnost, gostiti in podpirati inter-disciplinarne raziskave, ustvarjalne procese, prakse in projekte na presečišču umetnosti, znanosti in izobraževanja, ki si prizadevajo za povezanost in uglasitev z Zemljo kot skupnostjo ter za re-imaginiranje naše vloge v svetu, ki prihaja. Upravljalec nudi kratke in daljše rezidence za posameznike in manjše skupine. Redne aktivnosti vključujejo tečaje in delavnice, ki temeljijo na Saphire tehnikah sanjanja.

Več informacij na povezavi tukaj.

Kritje stroškov: rezidenčno bivanje je plačljivo (nastanitev, hrana), doplačilo za mentorstvo ali umetniško svetovanje – po potrebi/dogovoru; izjema so (vabljeni) razpisi in pozivi, ki imajo zagotovljeno projektno sofinanciranje in so lahko kriti v celoti (bivanje, hrana, pot). ELIAS 2069 lahko sodeluje kot partner umetnicam_kom pri prijavah na različne sheme nacionalne ali mednarodne podpore – po predhodnem dogovoru in skladno z vizijo delovanja.

Infrastruktura za rezidentke_ce: veliko stanovanje, plesni studio –  umetniški atelje, lesarska delavnica in savna. Ob njej so igrišče, permakulturni vrt, zdravilišče v gozdu, zunanji oder in drugo. Rezidenčni prostor je urejen v prvem nadstropju in je dvo-nivojski, zato ni primeren za ljudi z omejeno mobilnostjo. Neovirana dostopnost je omogočena za vsa zunanja prizorišča. Edinstvenost kraja je tišina in bližina čudovitega in intenzivnega naravnega okolja.

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1