In The Field 2024 Wiener Festwochen

Štipendijski program In the Field 2024 – odprte prijave

In the Field je štipendijski program, namenjen umetnikom in kulturnim delavcem na začetku kariere ter študentom različnih disciplin (dodiplomskim študentom ob koncu študija ter študentom magistrskega in doktorskega študija).

Na pozivu za leto 2024 bo izbranih 15 štipendistov iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Češke in Slovaške, ki se bodo letos maja srečali na Dunaju na festivalu Wiener Festwochen. Festival je zasnovan v sodelovanju z brut Wien, vodilnim koprodukcijskim prizoriščem za dunajsko neodvisno umetniško sceno.
V letošnji izdaji festivala pod novim umetniškim vodstvom Mila Raua se festival In the Field posveča umetnikom in kulturnim delavcem na začetku njihove kariere na področjih, ki se nahajajo na presečišču umetnosti in aktivizma. Skupino bo sestavljalo pet štipendistov z Dunaja in deset iz zveznih dežel in sosednjih držav, katerih domače ali delovno življenjsko središče se nahaja v radiju 300 km okoli Dunaja.

V 10 dneh, od 17. do 26. maja 2024, bodo štipendisti pod mentorstvom Gin Müller imeli priložnost obiskati festivalske predstave, vaje in umetniško-diskurzivne dogodke kot tudi se srečati z umetniki in aktivisti. Delavnice za udeležence so namenjene izmenjavi izkušenj, znanja in praktičnih veščin.
In the Field je za štipendiste brezplačen in krije festivalske vstopnice Wiener Festwochen, nastanitev (za vse štipendiste, ki ne živijo na Dunaju, v enoposteljnih sobah z zajtrkom) ter potne stroške z vlakom do največ 200 evrov.

Rok prijave: 17. februar 2024.
Informacije o štipendiji in povezava do prijavnice so dostopne tukaj.

O programu: Projekt In the Field se osredotoča na transregionalno mreženje in prenos znanja ter združuje mlade iz območja okoli Dunaja (do 300 km). Projekt ponuja izmenjave med udeleženci, organizatorji, mednarodnimi umetniki ter dunajsko kulturno krajino na splošno, kjer je prostor za dialog in navdih ter praktičen vpogled v strukture in delovne prakse na področju umetnosti in kulture.

[Foto: Karolina Miernik.]

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1