Otm Mobility Webinar Parenting, Care & Cultural Mobility 2023

Spletni seminar On the Move na temo kulturne mobilnosti in starševstva

Mreža On the Move 7. marca med 15.00 in 16.30 organizira spletni seminar na temo starševstva in kulturne mobilnosti v EU in na mednarodni ravni.

Na seminarju bo govora o tem, kako mobilnost in mednarodno sodelovanje, ki sta sestavni del življenja umetnikov in kulturnih delavcev (zlasti žensk), v svoj ekosistem vključuje, upošteva in obvladuje starševstvo na različnih stopnjah ustvarjalne vrednostne verige.

Spletna razprava je nadaljevanje epizode Artists often feel they need to hide their parenthood from the art world iz podkasta Points of Entry, ki je gostila londonsko novinarko in kritičarko Hettie Judah, avtorico knjige How Not to Exclude Artist Mothers (and Other Parents) iz leta 2022. Govori o tem, kako je diskriminacija starševstva v umetnosti mednarodno vprašanje: kaj bi umetnice_ki, ki skrbijo za otroke, potrebovale_i, ko potujejo, in kaj bi lahko kulturne organizacije storile, da bi bile bolj prijazne do staršev.

Namen seminarja je prisluhniti primerom v praksi ter izpostaviti, kako strukturne omejitve, pomanjkanje znanja in ozaveščenosti ustvarjajo neenakosti pri dostopu do mednarodnih delovnih priložnosti v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.

Spletni seminar bo moderiral Yohann Floch (operativni direktor OTM), razprave pa se bodo udeležili: Cassie Raine (PiPA, Parents and Carers In Performing Arts, Združeno kraljestvo), Emeka Udemba (Project Space Lagos, Nigerija) in Louise-Michèle You (L’avant-Courrier, Francija).

Celoten program je dostopen tukaj, registrirate pa se lahko preko spletnega obrazca.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1