Wsa Film Music Composition Contest

Prispevajte najboljšo izvirno skladbo za Film Fest Gent

Film Fest Gent in živa glasba gresta z roko v roki. V počastitev tega posebnega odnosa festival vsako leto organizira podelitev nagrad in koncert World Soundtrack Awards ter Dneve filmske glasbe WSA, na katerih se strokovnjaki iz industrije in občinstvo združijo, da bi proslavili najboljše na področju filmske glasbe.

Film Fest Gent vsako leto organizira tudi tekmovanje WSA za najboljše skladbe filmske glasbe (WSA Film Music Composition Contest), na katerem se lahko skladatelji, mlajši od 36 let, potegujejo za prestižno nagrado za najboljšo izvirno skladbo mladega skladatelja – Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer.

Letos so mladi filmski skladatelji povabljeni, da napišejo glasbo za prizor iz filma Čarovnice, priredbe slovitega romana Roalda Dahla, ki jo je posnel Nicolas Roeg. Izbrani odlomek prikazuje Veliko vrhovno čarovnico, ki potisne otroka v vozičku s pečine, Luke pa ga na koncu reši. Tri finalne partiture bodo izvedene na slovesnosti in koncertu ob podelitvi nagrad World Soundtrack Awards (16. oktobra 2024) v izvedbi Bruseljske filharmonije pod vodstvom maestra Dirka Brosséja.

Rok za prijave je 16. may 2024.

Več informacij na povezavi tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1