Strabag Artaward International 2024

Odprt razpis STRABAG Artaward International 2024

STRABAG Kunstforum je objavil poziv za umetniško nagrado STRABAG Artaward International 2024. V obdobju od 2024 do 2026 lahko na razpisu sodelujejo umetniki stari do 40 let s področja slikarstva in risbe (painting and drawing) in so iz Avstrije, Nemčije in Slovenije. Poleg tega lahko sodelujejo tudi umetniki iz Ukrajine, ki trenutno prebivajo v eni od sodelujočih držav, ne glede na trajanje njihovega bivanja.

Kandidati morajo imeti akademsko umetniško izobrazbo (umetniška akademija, univerza) ali primerljivo umetniško akademsko izobrazbo oz. poklicne izkušnje v galeriji in/ali muzejskem okolju.

Žirija STRABAG Artaward International 2024 bo izbrala glavno nagrado (16.000 EUR) in štiri priznanja (vsako po 8.000 EUR). Poleg tega se lahko umetniška dela zmagovalcev kupijo za zbirko STRABAG Artcollection. Po podelitvi nagrad in skupni razstavi vseh nagrajenih del bo imel vsak od petih nagrajencev samostojno razstavo v STRABAG Kunstforumu na Dunaju. Nagrajenci se lahko prijavijo na rezidenčni program v STRABAG Artstudiu na Dunaju.

Rok za oddajo prijave je 26. januar 2024.
Več informacij o pozivu in pogojih sodelovanja na spletu STRABAG Kunstforum.

STRABAG SE je evropska tehnološka skupina za gradbene storitve, vodilna na področju inovacij in financ. Njihove storitve zajemajo vsa področja gradbene industrije in pokrivajo celotno vrednostno verigo v gradbeništvu. STRABAG Kunstforum služi mednarodnemu umetniškemu sponzorstvu z organizacijo STRABAG Artaward International, razstavnimi dejavnostmi v STRABAG Artlounge ter vzpostavitvijo in skrbjo za STRABAG Artcollection, ki je stalno predstavljena na več kot 60 lokacijah pisarn po vsej Evropi. V Avstriji se nagrada STRABAG Artaward International podeljuje od leta 1994, na mednarodni ravni pa od leta 2009.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1