Vilencia Web Pasica Zgoraj 1280x240 Vecplastno

Objavljen razpis za pisateljsko nagrado SEP za mlade avtorje

Pisateljsko nagrado SEP za mlade avtorje na mednarodnem literarnem festivalu Vilenica podeljuje Srednjeevropska pobuda (Central European Initiative – CEI) v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev. Namen pisateljske nagrade je promocija mlade generacije pisateljev in pomoč pri širjenju njihovega dela s prevodi v jezike članic SEP.

Nagrada vključuje denarno podporo v višini 5000 evrov, ki naj bi nagrajencu omogočila kritje prevoda dela, s katerim se na razpis prijavlja, v enega od jezikov držav, ki so članice SEP. Nagrajenec prav tako prejme vabilo k udeležbi na letošnjem vileniškem festivalu, festival pa bo izdal tudi slovenski prevod dela, s katerim se kandidat na razpis prijavlja – izdaja slovenskega prevoda je načrtovana za leto 2025, in sicer v okviru Zbirke vileniških nagrajencev SEP (izdajatelj je Društvo slovenskih pisateljev).

Na razpis se lahko prijavijo pisatelji, mlajši od 40 let (rojeni po letu 1984 – od 1. januarja 1985 dalje) iz držav članic SEP: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Italija, Hrvaška, Madžarska, Moldavija, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Ukrajina.
Kandidati morajo imeti vsaj eno delo, objavljeno v knjižni obliki. Predloženo delo za prevod mora biti literarno delo (vse zvrsti in teme). Prijavo mora podpreti nacionalni založnik dela, s katerim se avtor prijavlja.

Rok za prijavo je 16. junij 2024.
Celotno besedilo razpisa s pogoji prijave in obrazec za prijavo (registration form) so dostopni na vileniški spletni strani.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1