Eta Application Uk

ETA za vstop v Združeno kraljestvo

Ministrstvo za notranje zadeve Združenega kraljestva uvaja postopek pridobivanja potovalne odobritve za obiskovalce iz vsega sveta, ki vstopajo v Združeno kraljestvo, imenovan elektronska potovalna odobritev ali ETA (Electronic Travel Authorisation).

ETA je digitalno dovoljenje za potovanje, ki bo uvedeno do leta 2025. Sistem bo veljal za tiste, ki prihajajo v Združeno kraljestvo in ne potrebujejo vizuma za kratkoročno bivanje, vključno s tistimi, ki prihajajo iz Evrope. Ob vložitvi vloge za ETA bo treba plačati pristojbino, katere višina bo še potrjena in bo primerljiva s podobnimi sistemi v ZDA in Avstraliji.

Postopek ETA se bo začel uvajati postopoma, konec leta 2023 in v začetku 2024 najprej za državljane naslednjih držav: Katar, Savdska Arabija, Oman, Bahrajn, Kuvajt in Združeni arabski emirati. Nato pa bodo dovoljenje ETA potrebovali tudi državljani EU (razen državljanov Irske), EGP in Švice. Več o tem na Arts Infopoint UK.

Posamezniki lahko preverijo, ali potrebujejo vizum za potovanje v Združeno kraljestvo, s pomočjo orodja za preverjanje vizumov na spletnem mestu GOV.UK.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1