Womex2022

WOMEX 2022: Ustvarjalna Evropa in spletno navezovanje stikov

Datum dogodka 06.10. 2022 • 12:00  −  06.10. 2022 • 13:00
VstopninaBrezplačno

Centri CED iz Danske, Finske, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Portugalske, Slovenije (Motovila) in Španije vas 6. oktobra vabimo na brezplačni dogodek »WOMEX 2022: Ustvarjalna Evropa in spletno navezovanje stikov«, na katerem se bodo predstavili akterji s področja glasbe iz zgoraj omenjenih držav. Spletno druženje je namenjeno tudi navezovanju stikov in povezovanju za mednarodno kulturno sodelovanje.

Dogodek je brezplačen. V angleškem jeziku.
Vabljeni, da dogodek spremljate v živo na uradnem FB kanalu WOMEX TUKAJ

Kaj

Spletno mreženje

Kdaj

Četrtek, 6. oktober 2022, 12.00–13.00 CEST

Kje

Na spletu

Nadnacionalna partnerstva so bistvena in pogosto obvezna zahteva v več evropskih programih financiranja, kot so Ustvarjalna Evropa, Erasmus+, Obzorje Evropa, CERV in drugi. To pa je tudi eden največjih izzivov, s katerimi se srečujejo številni strokovnjaki in organizacije iz glasbene industrije, ki kandidirajo za sredstva EU.

Na spletnem dogodku se bodo srečali glasbeni strokovnjaki, ki bodo predstavili svoje projektne zamisli z namenom mednarodnega povezovanja in sodelovanja. Poleg tega bodo predstavniki centrov CED na dogodku predstavili priložnosti sodelovanja v Ustvarjalni Evropi, vključno s prihajajočimi razpisi, in druge priložnosti sodelovanja v EU.

Dogodek bo moderirala Sara Machado iz CED Portugalska.

Vabljeni, da dogodek spremljate v živo na uradnem FB kanalu WOMEX TUKAJ

WOMEX – WorldWide Music Expo je najbolj mednarodno in kulturno raznoliko glasbeno srečanje na svetu ter največja konferenca svetovne glasbene scene, ki vključuje številne dogodke kot so sejem, pogovori, filmi in predstavitveni koncerti. Vsako leto oktobra se zbere več kot 2.600 strokovnjakov (vključno z 260 nastopajočimi umetniki) iz 90 držav. WOMEX je vodilna platforma za mreženje v svetovni glasbeni industriji. Pospešuje in spodbuja svetovne glasbeno industrijo ter zagotavlja platformo za povezovanje, navdih in izmenjavo izkušenj za nova partnerstva na transkontinentalnih trgih ter odprt gospodarski in mednarodni kulturni dialog.

Ekipa CED Slovenija se med 19. in 23. oktobrom v Lizboni udeležuje serije dogodkov:

* 19.–22. oktober, 10.00–18.00 GMT + 1: Stojnica Ustvarjalne Evrope v okviru sejemskega dela konference

* 20. oktober, 11.30–12.15 GMT + 1: Mentorsko predavanje »Raznolikost spolov in ženske v glasbi: kaj manjka?«, glej več informacij.

* 20. in 21. oktober: Dogodka za navezovanje stikov na stojnici Ustvarjalne Evrope.

* 22. oktober, 11.45–12.45 GMT + 1: Razprava »Music in Sync: where the music and audiovisual sectors interwine« o prepletanju in sodelovanju glasbenega in avdiovizualnega sektorja, glej več informacij.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1