Sodelovanje s prodajnimi zastopniki – krepitev mednarodne prepoznavnosti

Datum dogodka 16.09. 2017 • 10:00  −  16.09. 2017 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Motovila (CED Slovenija) v okviru strokovnega programa Festivala slovenskega filma organizira pogovor o možnostih za uspešno prodajo, distribucijo in plasiranje slovenskih filmov v Evropi s predstavnikoma dveh priznanih evropskih prodajnih podjetij. Gosta pogovora sta Loïc Magneron (Wide, FR) in Manuela Buono (Slingshot Films, IT), z njim pa se bo pogovarjal Vladan Petković (Cineuropa / Screen International).

Namen dogodka je predstavitev finančno-promocijskih načinov vlaganja prodajnih zastopnikov v neodvisno produkcijo ter spodbujanje k strateškem in pravočasnem povezovanju producentov in prodajnih zastopnikov. To je namreč lahko izjemnega pomena za optimalen razvoj čezmejnega promocijskega potenciala filma ter spodbujanje njegove vidnosti in kroženja v tujini.

PRIJAVE so zaželene (niso pa obvezne) do petka, 15. septembra 2017.

MOŽNOST OSEBNIH SESTANKOV
Obstaja tudi možnost organizacije osebnega srečanja s prodajnima zastopnikoma za producente, ki lahko z izbranim prodajnim zastopnikom predebatirajo potrebe in mednarodni distribucijski potencial svojega projekta. Sestanki so plačljivi (40 EUR za 40 min). Na voljo je še nekaj prostih terminov (15. ali 16. 9.). V primeru interesa se za pravočasno rezervacijo termina obrnite na Sabino Briški Karlić najpozneje do srede, 13. septembra do 13.00.

O gostih

Loïc Magneron je ustanovitelj in direktor enega vodilnih francoskih neodvisnih prodajnih podjetij, Wide, ki letno predstavi več kot 20 igranih filmov. Wide zastopa več kot 500 igranih naslovov različnih mednarodno priznanih režiserjev in nekaj restavriranih klasikov ter 300 dokumentarnih celovečernih filmov v okviru specializirane znamke Wide House, pozornost pa namenja tudi žanrskim in VR filmom. Zadnjih nekaj let pod znamko Wide Distribution uspešno trži filme, med njimi tudi nekatere regionalne uspešnice (npr. v več kot 32 državah distribuirana komedija Duhovnikovi otroci hrvaškega režiserja Vinka Brešana). Wide posebno pozornost namenja obetavnim režiserjem: leta 2011 je s podporo programa MEDIA razvil inovativno promocijsko in distribucijsko platformo Eye On Films, ki v sodelovanju s številnimi partnerji (festivali, distributerji, prikazovalci, ponudniki videa na zahtevo) spodbuja kroženje prvencev in drugih filmov.

Manuela Buono je ustanoviteljica in direktorica italijanskega prodajnega podjetja Slingshot Films, ki je specializirano za ustvarjalne dokumentarne in neodvisne igrane filme. Z več kot 10 let izkušenj v produkciji in organizaciji festivalov, Manuela Buono s svojim timom producentom ponuja celovito storitev: razvoj projektov, strategije financiranja, tradicionalno in digitalno distribucijo, urejanje pravic, trženje in prikazovanje, pakiranje projekta. Slingshotov katalog filmov vključuje Izziv Yurija Ancaranija (posebna nagrada žirije v Locarnu 2016), Zud Marte Minorowicz (Berlinale, Generation KPlus), Dobri državljan Friedricha Mosera (CPH:DOX, Rotterdam, Palm Springs), Ples z Marijo Ivana Gergoleta (beneški Teden kritike, nominacija Evropske filmske akademije za najboljši dokumentarni film). Z že nekaj slovenskih filmov v katalogu, je Slingshot Films poznavalec slovenske produkcijske scene, prisoten pa je tudi regionalno.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1