Skopje Westernbalkanwindowcall Feb2020 (5)matejalazarmotovila

V Skopju priložnost za krepitev kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu

Datum dogodka 05.02. 2020  −  06.02. 2020
VstopninaBrezplačno

Ministrstvo za kulturo Severne Makedonije (CED Makedonija – Kultura) 5. in 6. feb. 2020 v Skopju organizira dvodnevni dogodek pod naslovom »Creative Europe – Western Balkan’s Window Call and the Regional Cultural Cooperation«, namenjen promociji razpisa Kultura za projekte kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu (EACEA 39/2019, rok 17. 3. 2020). Cilj dogodka je tudi orisati politični kontekst regionalnega in kulturnega sodelovanja EU v procesu podpore krepitvi zmogljivosti kulturnega in ustvarjalnega sektorja na Zahodnem Balkanu. V tej luči bodo udeležence nagovorili vodja delegacije EU v Makedoniji Samuel Žbogar, makedonski kulturni minister Hysni Ismaili, in Helene Skikos iz Evropske komisije.

Kdaj

5. in 6. feb. 2020

Kje

European House, Skopje

Promoviramo

Združenje zgodovinskih mest Slovenije & Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju«

Vas zanima sodelovanje s partnerji iz Zahodnega Balkana?

Dogodek je odlična priložnost za mreženje in iskanje partnerjev za kulturno sodelovanje, še posebej na razpisu Kultura za Zahodni Balkan, saj se ga bodo udeležili predstavniki sektorja iz regije. Za podrobnejše informacije in svetovanje o razpisu bodo v Skopju predstavniki centrov CED iz regije, tj. iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Grčije, Hrvaške, Kosova, Srbije in Slovenije.

Mateja Lazar iz Motovile (CED Slovenija) bo v Skopju predstavila domač kulturni ekosistem ter uspehe in izkušnje slovenskih izvajalcev v Ustvarjalni Evropi. Prav tako bo predstavila potencialne partnerske organizacije in projekte, s katerimi bodo slovenske organizacije kandidirale na razpisu Kultura za projekte kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu. Cilj predstavitve je razširiti mrežo partnerskega sodelovanja ter povezovanja med slovenskimi ustvarjalci in kulturnimi profesionalci z območja Zahodnega Balkana.

Sporočite nam, če kandidirate na razpisu Kultura za projekte kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu.
V kolikor vas zanima sodelovanje s partnerji iz Makedonije ali drugih držav regije, izpolnite OBRAZEC »Partner Search« (.docx) in nam ga do 3. feb. 2020 pošljite na info@ced-slovenia.eu.

V Skopje smo povabili Matejo Hafner Dolenc iz Združenja zgodovinskih mest Slovenije, da predstavi projekt REFRESH s podporo programa Ustvarjalna Evropa. Program dogodka vključuje še predstavitev projekta CON-FRONT, pri katerem sodeluje Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju«, a ga bo v Skopju predstavil njihov makedonski partner, tj. JU Mladinski kulturen centar.

Dogodek »Creative Europe – Western Balkan’s Window Call and the Regional Cultural Cooperation« je organiziran v sodelovanju z Evropsko komisijo (DG EAC), Delegacijo Evropske unije v Skopju, centri CED in kulturnimi organizacijami iz držav Zahodnega Balkana in EU, kot sledi: Republika Albanija, Republika Bosna in Hercegovina, Republika Bolgarija, Republika Hrvaška, Helenska republika, Republika Kosovo, Republika Srbija in Republika Slovenija.

 

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1