Financiranje

CEC ArtsLink: poziv za rezidenčno bivanje v ZDA v letu 2020

Umetniki, kulturni menedžerji in kustosi lahko zaprosijo za štipendijo ArtsLink International Fellowships, namenjeno šest tedenskemu rezidenčnemu bivanju v ZDA prihodnjo jesen. 

Podpora bo dodeljena posameznikom za ustvarjanje, umetniški namen in aktivno sodelovanje ter prispevek v skupnosti. CEC ArtsLink bo štipendiste namestil v uveljavljene ameriške neprofitne umetniške organizacije in kril s tem povezane stroške bivanja, dela, potovanja in zdravstvenega zavarovanja. Predhodno vzpostavljeni stiki z ameriškimi organizacijami niso pogoj, potrebno pa je dobro znanje angleščine.

Do sodelovanja so upravičeni posamezniki, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in so iz upravičenih držav: Afganistan, Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Egipt, Estonija, Gruzija, Madžarska, Izrael, Kazahstan, Kosovo, Kirgizistan, Latvija, Libanon, Litva, Makedonija, Mongolija, Moldavija, Črna gora, Palestina, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Sirija, Tadžikistan, Turčija, Turkmenistan, Ukrajina in Uzbekistan.

Rok za prijavo je 30. okt. 2019.
Prijava in dodatne informacije.

Program ArtsLink International Fellowship lahko sicer omogoči največ triletno podporo, tj. najprej štipendijo za rezidenčno bivanje in nato podporo za nadaljnji projekt v ZDA (ločen razpis za prijavo), nazadnje pa še za projekt v matični državi štipendista (ločen razpis za prijavo).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1