Zdravstveno zavarovanje

Ustvarjalcem in kulturnim delavcem priporočamo, da se pred vsakim potovanjem pozanimajo, katere ugodnosti krije njihovo zdravstveno zavarovanje v tujini ter po potrebi sklenejo dodatno mednarodno zdravstveno zavarovanje. Zdravstveno zavarovanje v tujini je eno najpomembnejših vprašanj, ki jih je treba razjasniti pred začetkom dela  v tujini. Državljani tretjih držav, naj se pozanimajo, ali za pridobitev vizuma potrebujejo tudi obvezno potovalno zdravstveno zavarovanje.

Podobno velja tudi za kulturne organizacije. Bodisi gostujoče ali gostiteljske, naj preverijo, katera ustrezna zavarovanja in dokumente potrebujejo za ustvarjalce in/ali kulturne delavce, s katerimi sodelujejo.

Če boste v Sloveniji želeli študirati, se poklicno usposabljati ali sodelovati v drugih oblikah izobraževanja, boste potrebovali dovoljenje za prebivanje. Na podlagi tega boste lahko uredili ustrezno zdravstveno zavarovanje.

Kaj potrebujem?

Katere dokumente potrebujem? Kaj je Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja? Katero zdravstveno zavarovanje je ustrezno? Izvedite več