Cinemas as Innovation Hubs 2020

Spletni pitching projektov – iskanje partnerjev za razpis “Kinematografi kot inovativna kult. središča”

Datum dogodka 09.07. 2020 • 10:00  −  09.07. 2020 • 13:00
VstopninaBrezplačno

 

Evropska mreža Centrov Ustvarjalne Evrope, vključno z Motovilo (CED Slovenija) v četrtek, 9. julija, organizira spletno predstavitev projektov, ki nameravajo kandidirati na drugem pilotnem razpisu Evropske komisije Kinematografi kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih 2020 z rokom za prijave 7. avgusta. Dogodek je namenjen predvsem organizacijam, ki iščejo mednarodne partnerje za sodelovanje na razpisu.

Če imate projektno idejo, ki ustreza razpisnim pogojem, že razvito, je to odlična priložnost za javno predstavljanje in pridobivanje partnerjev! Na spletnem dogodku lahko sodelujete v aktivni vlogi in javno predstavite projektno idejo drugim sodelujočim v kratki predstavitvi (pitchu) ali pa se ga udeležite kot slušatelj (potencialni partner).

 

KAJ:

Spletni pitching za iskanje razpisnih partnerjev

KDAJ:

9. julij 2020 (10.00-13.00 CET)

PRIJAVA PODALJŠANA:

5. julij 2020 (18.00)

O RAZPISU

Pilotni pripravljalni ukrep Kinematografi kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih 2020 (CNECT/i.3/2020/2738010) je namenjen podpori kinematografom kot inovativnim kulturnim središčem v lokalnih skupnostih v državah EU. V ospredju letošnjega razpisa so kulturne ustanove v krajih, ki so infrastrukturno slabše razviti glede na ponudbo filmske kulture ter hkrati trpijo za poledicami pandemije COVID-19.

Če si v sodelovanju z mednarodnimi partnerji prizadevate za nove (tudi digitalne) pristope k oblikovanju izkušnje obiskovanja kina v kontekstu premagovanja posledic pandemije ter razvoj občinstev in oblikovanje novih skupnosti prek interaktivnih izkušenj, je ta razpis namenjen prav vam.

Rok za prijavo na razpis: petek, 7. avgust.

KORISTNI NAMIGI

O SPLETNEM PITCHINGU

Mreža pisarn CED iz 24 držav z namenom spodbujanja oblikovanja partnerstev med evropskimi kinematografi in kulturnimi organizacijami organizira javno spletno predstavitev projektnih idej za letošnji razpis. K sodelovanju vabimo tudi zainteresirane slovenske organizacije s projektnimi idejami ali brez njih!

Dogodek bo potekal v četrtek, 9. julija (10.00–13.00 CET) v angleškem jeziku prek platforme zoom.

Iz vsake države se bo v največ 5 minutah lahko javno predstavil po en projekt, katerega kratka pisna predstavitev bo najbolje dosegala cilje in pogoje razpisa.

Za javno predstavitev projekta je zato nujna predhodna prijava prek google obrazca povezava je na voljo spodaj. Obvestilo o možnosti javne predstavitve bo prijavljenim organizacijam posredovano po 6. juliju.

UDELEŽBA SLUŠATELJEV

Zainteresiranim slušateljem svetujemo čimprejšnjo prijavo udeležbe (povezava je na voljo čisto spodaj), saj je število opazovalcev omejeno. Število in profil slušateljev spletnega pitchinga nista omejena – vabljeni vsi zainteresirani!

Po dogodku in vse do 7. avgusta bo na voljo tudi spletni katalog predstavljenih projektov.

Dodatne informacije: sabina.briski@ced-slovenia.eu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1