Ljubljana Unescovo Mesto Literature

Upravljalec: Ljubljana, Unescovo mesto literature/Divja misel
Področje: literatura
Lokacija: Ljubljana

Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s Švicarijo oz. Mednarodnim grafičnim likovnim centrom vsako leto objavi razpis za mednarodno rezidenco za pisatelje in pisateljice iz Unescovih mest literature z vsega sveta. Do sedaj so se prijavili kandidati raznolikih profilov, manjkali niso niti pisci za otroke in dramatiki.
Tričlanska žirija izbere dva avtorja oz. avtorici za dve enomesečni rezidenci v Švicariji v centru Ljubljane. V ta namen prejmeta štipendijo in priložnost spoznavanja lokalne literarne krajine, to pa je tudi trenutek, ki ga izbrani rezidenti lahko izkoristijo za pisanje v miru.
Do sedaj so gostili rezidente iz Rusije, Združenega kraljestva, Avstralije, Islandije in Nizozemske.
Več tukaj, spremljajte FB @mestoliterature.

[Foto: Ljubljana, Unescovo mesto literature.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1