Ljubljana Unescovo Mesto Literature

Upravljalec: Ljubljana, Unescovo mesto literature/Divja misel
Področje: literatura
Lokacija: Ljubljana

Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s Švicarijo oz. Mednarodnim grafičnim likovnim centrom vsako leto objavi razpis za mednarodno rezidenco za pisatelje in pisateljice iz Unescovih mest literature z vsega sveta. Do sedaj so se prijavili kandidati raznolikih profilov, manjkali niso niti pisci za otroke in dramatiki.
Tričlanska žirija izbere dva avtorja oz. avtorici za dve enomesečni rezidenci v Švicariji v centru Ljubljane. V ta namen prejmeta štipendijo in priložnost spoznavanja lokalne literarne krajine, to pa je tudi trenutek, ki ga izbrani rezidenti lahko izkoristijo za pisanje v miru.
Do sedaj so gostili rezidente iz Rusije, Združenega kraljestva, Avstralije, Islandije in Nizozemske.
Več tukaj, spremljajte FB @mestoliterature.

[Foto: Ljubljana, Unescovo mesto literature.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1