Ravnikar Gallery Space Nevena Aleksovski Art Residency 2020

Upravljalec: Ravnikar Gallery Space
Področje: vizualna umetnost
Lokacija: Ljubljana (SI), Krk (HR)

ARTIST—IN—RESIDENCE (AIR) je mednarodna umetniška rezidenca, katere namen je ustvariti odprto, ustvarjalno in raziskovalno platformo kvalitetnega bivanja, likovnega ustvarjanja in predstavitve umetniškega dela.
AIR je program, ki ga je galerija prvič organizirala v letu 2016. AIR izbranim umetnicam, umetnikom in kolektivom mlajše srednje generacije nudi brezplačno bivanje in ustvarjanje med junijem in septembrom, ker s tem želi prevzeti delež bremena samozaposlenih v kulturi, umetnikovega (pre)aktivnega angažmaja, zavzeti odgovorno pozicijo v odnosu do svoje neposredne širše okolice in proaktivno delovati znotraj svoje kreativne skupnosti. AIR je izjemna priložnost za uveljavljene vizualne ustvarjalce, ki imajo velik ustvarjalni zanos, nimajo pa lastnega bivanjsko-delovnega prostora izven svojih domačih umetniških praks. Osnovni cilj AIR je izboljšati materialni položaj umetnic in umetnikov, ki so v trenutnem ozračju umetniške (hiper)produkcije pogosto primorani neprestano delovati, veliko premalo pa je prostora za strateško razmišljanje, raziskovanje in razvoj svežih idej (artists reserch), s poudarkom na celostnem razvoju, razmisleku in refleksiji umetniškega dela.

Več informacij tukaj (Ravnikar Gallery Space) in tukaj (rezidenca).
Spremljajte FB @ravnikargalleryspace.
[Foto Ravnikar Gallery Space: Nevena Aleksovski, Art residency 2020.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1